متن خبر:
توصیه به والدین در ایام امتحانات
با نزدیک شدن به ایام امتحانات و باتوجه به نقش و مسئوليت پدران و مادران محترم در این ایام و تاثیر آن بر موفقیت فرزندان نظرتان را به چند توصیه اساسی جلب می کنیم امید است با همراهی شما عزیزان بتوانیم زمینه های لازم را برای ارتقاء کیفیت آموزشی فرزندانتان فراهم نماییم.
1- در ايام امتحان تا آنجا که ممکن است، فضاي خانه را براي درس خواندن آرام نگه داريد. ميتوانيد مهماني رفتن و مهماني دادن را به بعد از امتحانات موکول کنيد.
2- اعتماد خود را به توانايي او براي جبران و بهتر شدن، با خوشحالي و شادي اعلام کنيد و از ابراز انتظارات خارج از توان او خودداري کنيد؛ چون موجب افزايش اضطراب ميشود. تأکيد بر نمرهي بيست نداشته باشيد بلکه نقاط قوت او را يادآوري کرده و براي نقاط ضعف او چارهانديشي کنيد.
3-. قبل از هر امتحان به احساسات دروني او (ترسها و نگرانيها و آرزوهايش) احترام بگذاريد و به درد دلهاي او توجه داشته باشيد. گوش سپردن با مهرباني او را آرام ميکند و به او انرژي ميدهد.
4- از به کار بردن نسبتهاي منفي در مورد فرزندتان پرهيز کنيد چون عواقب خوبي در پي ندارد! اصولاً نسبت منفي، فرد را وادار به تکرار رفتار منفي ميکند.
5- به کارهاي مثبت و خوب فرزندتان (هر چند کوچک) توجه نشان دهيد و از او قدرداني کنيد تا انرژياش بيشتر شود
6- براي کمک به فرزندتان در امور درسي آماده باشيد و اگر درخواست کمک کرد، به او کمک کنيد.
7- هنگام کمک کردن به فرزندتان در درسها، به تشويق در تواناييها و نقاط قوت او توجه کنيد و نقاط ضعف او را با مهرباني يادآوري کنيد و کمک کنيد که توانايياش را نشان دهد.
8- در کمکرساني به فرزندتان، از بيحوصلگي و جر و بحث به شدت پرهيز کنيد. از تلقينهاي منفي بپرهيزيد و به اندازهي تواناييهاي او انتظار داشته باشيد.
9- به تغذيه و استراحت و بهداشت و خواب فرزندتان توجه لازم داشته باشيد.
10- پدر و مادر موفق، ترسها و نگرانيهاي خود را با مشاور فرزند خود در ميان ميگذارند و استرس و نگراني خود را به دانش آموز انتقال نميدهد. با طلب آرامش و متانت و اميد به خداوند و با چهرهاي پر از اميد و اعتماد به موفقيت فرزندتان، با آنها روبهرو شويد تا آنها هم شاهد لطف و مهرباني الهي باشند.
11- فرزندان خود را از نظر نمره هاي امتحاني با دوستان و همسالان و فرزندان بستگان و همسايگان مقايسه نکنيد. چه، اين مقايسه موجب ايجاد ذهنيت منفي در او نسبت به امتحان شده، به تدريج اعتماد به نفس او را نيز از بين مي برد.
- قبل از امتحان دادن با وعده هایی نظیر اگر در این امتحان فلان نمره را بگیری، فلان جایزه را برایت تهیه می کنم، فرزند خود را تحت فشار و اضطراب درونی قرار ندهید بلکه همیشه این طور اظهار کنید که تو سعی و تلاش خود را بکن تا بتوانی مطالب را خوب یاد بگیری.
با تشکر
واحد مشاوره دبستان دخترانه غیردولتی امام رضا(ع)