متن خبر:
تابستان ، خانواده و غنی سازی اوقات فراغت فرزندان
تابستان در راه است و بار دیگر خانه به خانه ی این دیار ، حضور تمام وقت پروانه ها را سبز می مانند و شایسته است که آبدارترین لحظه ها و زرین تریتن ساعات شبانه روز تابستانی مان را آگاهانه به اولویت نخست زندگی مان یعنی فرزندان اختصاص دهیم و برای هدایت انرژی و استعداد و نیازهای آنها در اوقات فراغت تابستان تدبیری بیندیشیم ، که در غیر اینصورت ، فرصتی بزرگ را برای آموختن کودک در محیط خانواده از او ستانده ایم .
تابستان فصل خوابیدن بچه ها تا ظهر و خمیازه های کشدار بعد از ظهر ها نیست ، همانطور که فصل فعالیتهای بی وقفه و بی حساب هم نیست . فصل برنامه ریزی های ناب و هدفمند است برای دور شدن از یکنواختی و تکرار و رسیدن به احساس خرسندی و شادکامی از آموزه های نو و تجارب متنوع بی شمار . تابستان تور تفریح وتعالی است برای فرزندان ما ، اگر روزهای بلندش به تدبیر ، تنوع ، تفکر و برنامه ریزی پدران ومادران برای فرزندان گرامی شان آراسته باشد .
اوقات فراغت چیست ؟
در لغت نامه دهخدا ، فراغت به معنای آسایش و آرامی و استراحت ، ضد گرفتاری از کار وشغل آمده و در فرهنگ عمید نیز فراغت به معنی آسودگی از کار وشغل بیان شده است. اوقات فراغت شامل زمانی میشود که فرد به دور از چارچوب برنامه های از پیش تعیین شده کاری و باید ها و نبایدها ، زمانی را به دلخواه خود سپری کند و به تخیل ، تفکر ، تفریح ، ورزش ، بازدید ، مسافرت ، مطالعه و..... بپردازد . اهمیت اوقات فراغت از نظر نداشتن حد ومرز فکری ، قید وبند منطبق بودن با شرلیط روحی و روانی انسان ، مهیا کردن بهترین فرصتها برای بروز پرسش ها وپاسخ ها ، علایق هنری ، ورزشی ، و بروز استعدادها و ... می باشد . اما اوقات فراغت تنها گذراندن ساده وقت ، بدون کنترل دیگران نیست ، بلکه زمانی است برای ساختن خود ، و بنیاد نهادن جامعه ای مطلوب و گسترش گفتگوهای اجتماعی همراه با رشد فضیلت های اخلاقی و افزایش توانمندی های علمی و فرهنگی و هنری و بهترین فرصت است برای ایجاد پرسش ها و رسیدن به پاسخ ها و بروز استعدادهای نهفته آدمی
ضرورت اوقات فراغت
والدین نخستین معمار شخصیت کودک خودند ، پس شایسته است که از بهترین مصالح وزیباترین سلیقه ها در زیر ساخت این عمارت انسانی ، استفاده نمایند . با افزایش محیطهای یادگیری جدید در عصر شتاب و تحولات کنونی ، انتظارات وفشارهای کاری و دوندگی های بی پایان و بالطبع تنش ها و استرس های اجتناب نا پذبر و خستگی های مفرط ناشی از برنامه های متراکم، افزایش یافته است . در این میان نیاز به انعطاف پذیری و انبساط خاطر همراه با مهارتهای اجتماعی و ارتباطی نزد انسان امروزی برای پویایی بیشتر جلوه نمایی می کند . لذا در همین مسیر اوقات فراغت جنبه ای بسیار مهم است که در صورت درک اهمیت و مفهوم آن در عمل ، میدانی است برای تفکر ، زنده دلی ، رشد اندیشه ها ، خلاقیت ها ، امنیت روانی ، سلامت و افزایش دلبستگی های انسان به همدیگر و در غیر اینصورت با توجه به رشد روز افزون انحرافات و فراهم بودن زمینه های آسیب زای بی شمار در جوامع ، موجب فراگیری رفتار نا مطلوب ، ، آسیبهای متنوع اجتماعی و دردسرهای تازه ، سردرگمی کجروی ، اختلال و بی هویتی یا به عبارتی بزهکاری های فصلی و در صورت تداوم، بزهکاری دائمی می شود . تنوع در گذران اوقات فراغت باعث تنوع در زندگی می گردد و تنوع مانع پدیدار شدن افسردگی است که بیماری مزمن قرن ماست . آنچه افسرده ها از آن گله مندند ، نداشتن تنوع در زندگی و یکنواخت شدن آن است . پس با راهنمایی فرزند خود به انجام فعالیتهای متنوع و مفید در طول سال ، بویژه تابستان ، زمینه علاقه مندی آنان به زندگانی را در تمام فصل عمرشان فراهم آوریم .