سه نکتهی مهم و حیاتی درباره ی برنامه ریزی

سه نکتهی مهم و حیاتی درباره ی برنامه ریزی

پیام ها: 0
فایل ها: 0
لینک کوتاه:
emamrezaedu.com/Aj94Y
متن خبر:
✅⏰📋سه نکته ی مهم و حیاتی برای برنامه ریزی درسی❗️
⁉️ شاید تا کنون اقدام به برنامه‌ریزی‌های زیادی کرده باشید و اتفاقاً در برخی موارد هم موفق بوده‌اید اما درنهایت یا برنامه‌ی شما به شکست محکوم بوده یا نتیجه‌ی اکتسابی شما منطبق بر فعالیت‌های شما نبوده است. می‌دانید چرا؟ شما برای موفقیت در هر کاری نیاز به دانستن اطلاعات لازم برای انجام آن کار و استفاده از تجربیات مثبت دیگران دارید.
⚠️ این‌‌که برنامه‌ریزی‌های شما هر بار با شکست مواجه شده است، غیر منتظره نیست؛ برعکس، داشتن این توقع که شما بدون دانستن مبانی اقدام به برنامه‌ریزی کرده‌اید و موفق خواهید بود، امری است غیر طبیعی؛ بنابراین برای تدوین یک برنامه‌ی جامع ابتدا باید به یک‌سری اصول توجه کنید.
✅ 1 برنامه‌ریزی باید منطبق بر واقعیت باشد:
برخی اوقات مشاهده می‌شود دانش‌آموزان برخلاف آن‌چه واقعیت دارد، اقدام به برنامه‌ریزی می‌کنند. به ‌طور مثال دانش‌آموز در طول هفته فقط برای مطالعه‌ی مفید ٣٠ ساعت زمان دارد اما هنگام برنامه‌ریزی ٤٠ یا ٤٥ ساعت برنامه‌ریزی می‌کند.😳 این دقیقاً اولین حلقه از زنجیر موفقیت در اجرای برنامه‌ریزی است که اگر به آن توجه شود، موجب موفقیت و بی‌توجی به آن باعث شکست در برنامه‌ها خواهد شد.
✅ 2 برنامه‌ریزی باید با توجه به توانایی‌های شخص تدوین شود:
حتماً زمانی که از برنامه‌ریزی ساعتی استفاده کرده‌اید، متوجه شده‌اید در برخی بازه‌ها حجم مطلب مشخص‌شده با زمان مطابقت ندارد. برای برخی درس‌ها کم‌تر از حد لازم زمان قرار داده‌اید و برای برخی دیگر بیش از مورد نیاز وقت اختصاص داده‌اید یا ممکن است در ساعتی برنامه‌ریزی کرده‌اید که قصد مطالعه دارید اما به‌ طور متناوب در این زمان کسل هستید و احساس می‌کنید توانایی ذهنی مناسبی ندارید. 😴 در بررسی‌هایی که سال‌های اخیر بین دانش‌آموزان انجام دادم، متوجه شدم این مشکل همه‌گیر، ریشه در عدم شناخت توانایی‌های مطالعاتی آن‌ها دارد؛ یعنی اغلب دانش‌آموزان نمی‌دانند در چه ساعاتی بازدهی بیش‌تری دارند یا این‌که نمی‌دانند سرعت مطالعه‌شان در چه درسی بیش‌تر و در چه درسی کم‌تر است و بدون شناخت توانایی‌ها اقدام به برنامه‌ریزی می‌کنند که نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت. 😔
برای این‌که بتوانید توانایی‌های خود را کشف کنید، یکی از بهترین راه‌ها ثبت تمام فعالیت‌های روزانه است.📝 این کار علاوه بر محاسن و فواید بسیاری که دارد، باعث می‌شود  بفهمید در طول یک هفته در چه درس‌هایی وقت بیش‌تری صرف کرده‌اید یا در آن درس قوی هستید یا ضعیف.😎 شما با نوشتن کارهایی که انجام می‌دهید، متوجه می‌شوید در چه ساعاتی بیش‌ترین و بهترین فعالیت را داشته‌اید یا راندمان پایین‌تری داشته‌اید. توصیه می‌کنم برای شناخت توانایی‌ها، حتماً فعالیت‌های خود را اعم از درسی یا غیر درسی در یک هفته بنویسید و موارد ذکرشده را از درون آن استخراج کنید.
✅ 3 توجه به برنامه‌ی مدرسه و حجم تکالیف شما در مدرسه:
بیش‌تر داوطلبانی که علاوه بر مدرسه در کلاس‌های کنکور (یا تقویتی) شرکت می‌کنند، برای فعالیت‌های مدرسه اهمیت کم‌تری قائل می‌شوند و فعالیت‌های مدرسه در برنامه‌های ایشان نقشی ندارد. دبیران در مدرسه به شما تکالیفی را برای انجام دادن می‌دهند، اما شما برای آن‌ها اهمیت قائل نمی‌شوید و صرفاً به انجام فعالیت‌های کلاس تقویتی می‌پردازید. این ماجرا اثری روی فعالیت‌های شما نمی‌گذارد تا شب روزی که باید تکالیف را ارائه دهید. می‌دانید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ شما مجبورید حجم زیادی از تکالیف را امشب انجام دهید؛ یعنی درحقیقت روزهایی در طول هفته هستند که شما فعالیت سبک‌تری دارید و در برخی دیگر از روز‌ها با حجم زیادی از فعالیت‌ها مواجه هستید.😖
آیا این بی‌نظمی در روند اجرای برنامه‌ی شما تأثیر منفی نخواهد گذاشت؟ همین روند و فرایند در مورد آزمون‌های داخلی مدرسه و سایر فعالیت‌ها و به‌خصوص برنامه‌های آموزشی مدرسه نیز صادق است؛ بنابراین توجه به برنامه‌های مدرسه موجب تقویت اجرای برنامه و بی‌توجهی به آن باعث ایجاد خلل در روند برنامه‌ریزی خواهد شد.
 
 
تو هم می تونی با ورود به سیستم، نظرت رو با ما به اشتراک بذاری...
نظرات: